آموزش, آموزش عکاسی دیجیتال

عکاسی به سبک معماری!

نمونه‌ای از عکاسی معماری، بنای کولوسئوم.

عکاسی معماری

تاریخچه معماری به زمان پیدایش انسان برمیگردد که برای سکونت به سرپناه احتیاج داشت و انسان ها در طول سال ها از غارنشینی و ساخت آلونک با ابزار و وسایل در دسترس به ساخت برج ها و آسمان خراش ها رسیدند و پیشرفت چشمگیری در این زمینه داشتند و دارند. معماری هنری ست که بسیار مورد توجه عموم قرار گرفته است در قدیم اشکال هندسی ساده هم به عنوان طرح معماری در نظر گرفته می شد ولی اکنون از حجم های پیچیده تری یک طرح معماری را می تواند تشکیل دهد و دارای معنا و مفهوم خاص باشد. البته دیجی سنتر معتقد است هر ساختمانی می تواند یک اثر معماری باشد چون شاهکار و زایده ذهن خلاق یک معمار است و برای ثبت و به نمایش گذاشتن این آثار خارق العاده برای عموم مردم در سراسر جهان و همینطور برای نسل آینده بهترین راه عکاسی از آن بنا می باشد.

faa98789cfb692431ffb52e13497443a

سبک عکاسی معماری

مدتی بعد از اختراع عکاسی، عکاسی از آثار معماری انجام و سبک عکاسی معماری به وجود آمد. معماری هر روزه در حال تحول و پیشرفت است و موضوعی پرطرفدار و مورد علاقه برای عکاسی می باشد. یکی از  گسترده ترین موضوعات عکاسی، سبک عکاسی معماری نیز می باشد که از برج ها و آسمان خراش های تازه ساخته شده گرفته تا بناهای تاریخی و خانه های قدیمی چند هزار ساله و فضاهای داخلی آن ها و حتی انواع سازه ها، پل ها و … هم میتواند یک سوژه عکاسی باشد، برای همین عکاسی معماری سبکی محبوب در بین عکاسان محسوب می شود.

تنوع در عکاسی معماری زیاد است ولی نکته مهم و قابل رعایت آشنایی عکاس از تکنیک ها و اصول و قواعد این نوع عکاسی ست که اکثر این اصول در هر شرایطی قابل اجراست. رعایت این اصول باعث می شود برای کادربندی و زاویه نور و … دقت بیشتری به خرج دهید و با دید جدیدی به اطراف خود نگاه کنید تا عکسی زیباتر ثبت کنید. عکاسی معماری را می توان به شکل ها و انواع گوناگون بخش بندی کرد که در ادامه به اختصار شرح خواهیم داد.

فضای داخلی

در عکاسی فضای داخلی اولین نکته مهم زاویه دید و نور مناسب برای عکاسی ست در این نوع از عکاسی هر قسمت از فضای داخلی بنا اعم از سازه های تشکیل دهنده ی یک بنا، پنچره های تزئینی و گچ بری ها و آینه کاری های به کار رفته و … میتواند سوژه ی عکاسی داخلی قرار گیرد. انتخاب سوژه و نحوه ی نورپردازی و … به دید عکاس بستگی دارد بنابراین نمی توان سوژه ها را برای عکاس محدود کرد.

6084e82a08cb979cf75ae28aed37ecd4

فضای خارجی (بیرونی)

عکاسی فضای بیرونی را میتوان به نوعی عکاسی پرتره یک بنا دانست زوایا و نورپردازی های مختلف و متنوع در این نوع عکاسی به شما آزادی عمل فراوانی میدهد که باعث ثبت آثار خلاقانه ای می شود. حتی شما می توانید با انتخاب سوژه جالب و برجسته ای از یک بنا فقط قسمتی از آن بنا را در کادر خود به نمایش بگذارید. فضای بیرونی را میتوان به دو بخش معماری مدرن و معماری قدیمی تفکیک کرد.

64a4250dded75fcc7ac237f910e8a54e

عکاسی از معماری مدرن

در عکاسی از بناهای مدرن می توانید از روش های عکاسی مدرن استفاده کنید مثلا از زاویه دید غیر معمول، خود را مستلزم هیچ قاعده و قانونی نکنید بیشتر به روش های ابداعی خود اعتماد کنید و هیچ ترسی از کادربندی ها یا قاعده های دست و پاگیر نداشته باشید. در این نوع معماری اکثر بناها بهم نزدیک هستند این میتواند به بیشتر شدن ایده های شما کمک کند و البته گاهی دست و پاگیر باشد مثلامیتوانید از کل بناهای همجوار عکس بگیرید و یا فقط روی قسمتی از بنا تمرکز کرده وآن را در کادر خود جا دهید. با این سبک کادربندی فکر نکنید عکسی غیر طبیعی و غیر معمولی ثبت کردید. بنابراین در این مواقع روی پیام و مفهومی که می خواهید القا کنید تمرکز کنید.

312f1ba2a72318edaaa995a67835fad5

عکاسی از معماری قدیمی

بهترین روش در عکاسی از بناهای قدیمی ترکیب بندی ساده در عکاسی ست به شکلی که بخشی از مناظر اطراف بنا را هم در قاب خود بگنجانید و از فضای اطراف برای نشان دادن هر چه بیشتر سادگی بنا و بکر و دست نخورده بودن آن استفاده کنید و فقط خود بنا را به عنوان سوژه قرار ندهید که احساس انزوای بنا به بیننده دست دهد. به عنوان مثال بنایی قدیمی را در بین بناهای مدرن در نظر بگیرید برای عکاسی از این بنا میتوان دو ایده را مورد بررسی قرار داد

cc06a6150b92e17dd3076a0f0f9d2af4

انزوای خانه: میتوان با کادری بسته تر انزوا و تنهایی بنا را بین بناهای وحشی سر به فلک کشیده نمایش داد.

پیشرفت: میتوان با کادری بازتر ساختمان های سربه فلک کشیده را در کنار بنایی که از ان ها جا مانده به نمایش کشید.

در این مثال دو تعریف متضاد وجود دارد و در نتیجه دو تصویر متضاد دیجی سنتر اعتقاد دارد به اندازه ی انسان های روی زمین ایده برای همین یک پلان وجود دارد فقط کافیست به ایده های خودتان اعتماد کنید در این زمان خودتان را شگفت زده میکنید.

عکاسی از انواع سازه ها (پل ها، آسیاب های بادی و …)

کلمه معماری اصولا ذهن هر کسی را به اولین چیزی که سوق می دهد معماری ساختمان هاست. البته دور از واقعیت نیست ولی معماری زمینه های گسترده تری دارد انواع سازه ها از قبیل پل ها، آسیاب های بادی، تیرهای برق و … همه این ها جزوی از معماری محسوب می شود. البته نا گفته نماند عکاسی از سازه ها هم علاقمندان خاص خودش را دارد.

b6a8cdd64382383f29fac327a8292096

چگونه عکس هایی حرفه ای و جذاب بگیریم

در مقابل شما، بنایی زیبا و باشکوه قرار دارد می خواهید از آن عکس بگیرید ولی رفت و آمد و ازدیاد جمعیت اطراف شما باعث می شود نتوانید کادربندی و قاب درستی داشته باشید و به طور کلی عکس که می گیرید به دلتان نمینشیند. اصولا عکاسی از آثار و بناهای تاریخی به خاطر این که سوژه ی خیلی از عکاسان است شاید سخت باشد مخصوصا که بازدیدکنندگان هم کمکی برای خلق و ثبت اثر جدید نمیکنند. در ادامه شما را با چند نکته برای عکاسی بهتر از آثار معماری آشنا می کنیم.

4b0091f82f50ff7095647fe893580d60

همیشه برای عکاسی مجهز باشید

برای عکاسی از بناها همیشه یک لنز واید همراه خود داشته باشید. لنز واید با زاویه دید عریض به شما این امکان را می دهد در مکان هایی که فاصله شما با بنا محدود است تمامی ساختار بنا را در فاصله محدود در قاب خود جای دهید. اما لنز های تله فوتو به جز مواقعی که نکته های جالب و سوژه های خاص در دیدرس شما هستند باقی موارد زیاد به کارتان نمی آید. همچنین بهتر است برای عکاسی در روزهای آفتابی فیلتر پلاریزه همراه خود داشته باشید تا از مقدار بازتاب نور هنگام عکاسی از پنجره ها و شیشه های رنگی و … کاهش دهد و همچنین در شرایط بد نوری فراموش نکنید یک سه پایه همراه خود داشته باشید حتی سه پایه به شما برای عکس پانوراما خیلی کمک می کند.

4edb2dc80889b1aec708ec4730f22387

برج آزادی

صبح زود را برای عکاسی انتخاب کنید

کمتر کسی صبح زود را برای بازدید و عکاسی بناها انتخاب می کند ولی صبح زود مزایایی نسبت به سایر اوقات دارد. اول اینکه تعداد گردشگران هنگام صبح کمتر است پس با خیال راحت تر می توانیم در بنا گشت بزنیم و زوایا متفاوت را برای عکاسی انتخاب کنیم و دوم این که نور ملایم صبح ها برای عکاسی بسیار مناسب است و به عکس های شما جان تازه ای می دهد.

0ea711391df8d060f4f81141e192814e

در شرایط متنوع عکاسی کنید

سعی کنید در شرایط های متنوع عکاسی کنید شب، روز و حتی شرایط آب و هوایی متفاوت چون شما نمیدانید در کدام شرایط هوایی می توانید بهترین و جذاب ترین عکستان را از یک بنا بگیرید.

0c29c7dca6742f69e0e4ff304365d655

در مورد آثار معماری تحقیق کنید

قبل از سفر خود برای عکاسی از بناها حتما در مورد آن تحقیق کنید شاید داستانی در مورد ساخت و تاریخ بنا وجود داشته باشد به این ترتیب شما می توانید عکاسی هدفمندی داشته باشید.

b11c3e3aaf3cfe496174ecc31a3c04d0

ترکیب بندی داشته باشید

قوانین ترکیب بندی و نقطه طلایی در زمان عکاسی رعایت نمایید. در برخی از عکسبرداری ها از بناهای تاریخی از تقارن استفاده کنید با استفاده از این ترکیب به سادگی باعث درخشش بنا در عکس خود می شوید. همچنین می توانید فقط به خود بنا بسنده نکنید و از فضای خارجی بنا برای به تصویر کشیدن تقارن در آن استفاده کنید.

d6539d3b57159babf6a72e106beb45bd

از پرسپکتیو (perspective) شدن بیش از حد بنا کم کنید

خطوط عمودی در ساختار اکثر بناهای بزرگ و بلند پدیدار است و دوربین ها اینقدر پیشرفته نیستند که مانند مغز انسان اطلاعات را پردازش کند و خطوط را مستقیم ثبت کنند برای همین در عکاسی از آسمان خراش ها و حتی ساختمان های بزرگ این حالت را به بیننده القا می کند که در انتها خطوط بنا به هم میرسند. برای جلوگیری از این حالت، اگر امکان دارد به یک مکان مرتفع بروید یا از ساختمان فاصله بگیرید و یا از لنزهای مخصوص استفاده کنید. اگر شرایط استفاده از گزینه های بالا را ندارید می توانید بعدا با نرم افزار    zoner photo studioبا ابزار Straighten Line عکستان را اصلاح کنید.

219e052492f4008818b8adb6366c7ed6

از زاویه های غیرمعمول استفاده کنید

زاویه های غیر معمول و جدید را امتحان کنید و می توانید بخشی از بنا را با محیط اطرافش ترکیب کنید آن را ثبت کنید. به ساختمان نزدیک شوید و با دوربین خود اطراف بنا را کاملا رصد کنید مطمئن باشید زاویه دلخواهتان را پیدا خواهید کرد. حتی از وجود گردشگرها در فضا استفاده کنید و با حضور آن ها در کادر خود عکس بگیرید.

58c2ac6f92a1c369e00bcb3a28af2d18

به جرئیات توجه ویژه ای داشته باشید

از بناها تا دلتان بخواهد عکس با نمای بسته وجود دارد و بیشتر توجه عکاسان از نمای کلی بناست تا جزئیات و سوژه های کوچک. شما می توانید از این غفلت به نفع خود استفاده کرده و با توجه بیشتر به جزئیات از قلم افتاده عکس های خلاقانه بگیرید و سوژه هایی را به تصویر بکشید که از دید عکاسان دیگر جا مانده باشد.

1a37546d1929c0ff3ca32d2ddacc41a9

برای عکاسی وقت بگذارید

برای این که منظره و زاویه دید مورد نظر خود را پیدا کنید حتما وقت بگذارید مهم نیست شب باشد یا روز یا حتی شرایط آب و هوا بد باشد آنقدر بگردید تا زاویه دید خودتان را پیدا کنید عکاسی به صبر و حوصله فراوان نیاز دارد پس صبور باشید و با دقت بنا و مناظر اطرافش را رصد کنید.

251bd0442dfcc53b5a761e050f8022b8

اولین عکاسان سبک معماری

راجر فنتون، فرانسیس فریت، ساموئل بورن و آلبرت لوی از عکاسان اولیه سبک معماری هستند که باعث همواری راه باقی عکاسان این سبک نیز شدند. عزرا استولر و ژولیوس شولمن از عکاسانی بودند که بعدها در این عرصه حضور پیدا کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *