بیایید مقاله امروز رو به نوعی متفاوت از دیگر مقالات شروع کنیم شاید چون دغدغه این مقاله کمی متفاوت از دیگر مقالات سایت ماست. همانطور که میدانید مقالات ما بیشتر از سایت های معتبر جهان ترجمه میشود و انتهای اکثر مقالات لینک اصلی اون سایت درج شده. به تازگی چند مقاله در رابطه با عکاسان مختلف ترجمه کردیم. نکته جالب اینجا بود که بین عکاسانی که معرفی کرده بودند عکاسان ایرانی هم بودند. درست در همین نقطه بود که من یک خلا بزرگ را در کشور احساس کردم و متاسفانه متوجه شدم ما هم طبق این روند مرده و پوسیده چندین ساله حاکم بر کشور مشغول تحصین عکاسان و بزرگان این هنر در سراسر جهان هستیم و هنرمندان بیشمار این صنعت، هنر، رشته و یا عشق، ایرانی را نادیده میگیریم. بله دقیقا این بهترین توصیف برای این عمل ماست ما خودمان را نادیده میگیریم در حالی که جهان ایستاده برای هنر ما دست میزند ما حتی متوجه این تحصین نشده و در خواب عمیق فرو میرویم.

گاها مقالاتی در رابطه با عکاسان معاصر در سایت های مختلف درج شده که باز هم اکثر این عزیزان به حدی در قدیمی ترین بخش تاریخ ما هستند که با توجه به تاریخ فوت دیگر نمیتوان آن ها را معاصر دانست اگر بخواهیم به این ترتیب پیش برویم مدام باید نام عکاسان و بزرگان جوان و پرتلاش و هنرمندمان را از بین مقالات خارجی پیدا و به یک ذوق و خوشحالی کوتاه مدت بسنده کرد تا نام این عزیزان همچنان در تمام جهان بدرخشد و در کشور خودشان بی نام و نشان باشند. این غریبی در خانه ی خود نیست؟

اینکه ما در سبک های مختلف عکاسی میتوانیم پیشرو باشیم و به جای الگو سازی از هنرمندان کشورهای دیگر جوانان پر تلاش خودمان را برای علاقه مندان این هنر بینظیر معرفی کنیم کار سخت و دور از ذهنی نیست. نه اینکه نگاهی منفی نسبت به هنرمندان دیگر کشورها باشد هنر در هر جای این جهان هستی که باشد زیباست و قابل ستایش و یک زبان مشترک بین تمام انسان ها تنها با یک عکس میتوان اشک و لبخند را، هیجان را و یا هر حس دیگر را در وجود هر انسانی با هر نژاد و زبان در هر نقطه ی جغرافیایی این جهان به ارمغان آورد. پس مشکل معرفی و شناخت هنرمندان جهان نیست مشکل عدم شناخت و تحصین هنرمندان کشورمان است.

در ادامه این مقاله هنرمندانی را معرفی کردیم که ممکن است کمتر ایرانی آنها را بشناسد اما این عزیزان در بخش های زیادی توانسته اند پیشرو و خلاق باشند به همراه کوله باری از جوایز و مقام آوری یک منبع الهام و انرژی بینظیر برای هر علاقه مندی به این رشته خواهند بود. ترتیب این عزیزان براساس بهترین و یا برترین نیست هر یک در بخش خاص خود توانسته اند افتخار آفرینی کنند ترتیب معرفی برحسب حروف الفبا است با ما همراه باشید تا در انتهای این مقاله یک مسیر روشن و پر انرژی مقابلتان باشد.

مریم سادات احمدی

مریم سادات احمدی در بیستمین روز اردیبهشت 1364 در تهران به دنیا آمد. با توجه به روحیه خلاق و هنرمندی که دارد موفق به کسب مدرک تحصیلی کارشناسی نقاشی شد و بعدا پیرو علاقه به هنر عکاسی عضو انجمن عکاسان ایران شد همچنین مدرس ( دانشکده هنر ) دانشگاه فنی و حرفه ای دکترشریعتی تهران در رزومه قوی اوست. مریم فعالیت اصلی خود را در زمینه عکاسی کانسپچوال و فاین آرت میداند. زمانی که رزومه او را مطالعه کردم در بخش اول یک هنرمند خلاق رو دیدم که بی وقفه در این رشته طنازی کرده است اما چیزی که مریم را بانویی قوی و پیشرو میکند بی شک بخش انتهایی رزومه اوست که در ادامه این مقاله خواهید دید.

Maryam sadat Ahmadi

رزومه فعالیت در زمینه عکاسی:

(Art Imagination 2021)

 

در مسابقات بین المللی عکاسی کشور مقدونیه شمالی زیر نظرانجمن عکاسان آمریکا و اروپا:

  • کسب مدال طلا در بخش عکس تک رنگ
  • کسب مدال نقره در بخش عکس رنگی
  • کسب مدال برنز در بخش عکس پرتره
  • پذیرش هشت عکس

(COUNTRY OF HEAVEN PHOTO CIRCUIT 2021)

  • کسب مدال طلا درمسابقات بین المللی کشور(چین-مالزی) و پذیرش پانزده عکس  (PSM,CDPA,ADU) در سه سالن

(ART STORY 2021)

  • کسب دیپلم افتخار ملی در مسابقات بین المللی آرت استوری 2021 کشور مقدونیه شمالی و پذیرش هشت عکس

(KHAYYAM 2021)

 

  • پذیرش 11 عکس و یک عکس کاندید جایزه در نهمین جشنواره بین المللی عکس خیام 2021 (مراسم اعلام برندگان و اهدا جوایز 30 خرداد 1401)

(NARIN 2022)

  • دریافت نشان افتخار در سومین جشنواره بین المللی عکس نارین 2022 کشور قرقیزستان و پذیرش 12 عکس

(SIENA 2022 )

 

نت سكوت” سكوت همه چيز است و هيچ چيز نيست، در سكوت هر آنچه بايد هست و هرآنچه نبايد نيست. صداى سكوت بلندتر از تمام صداهاست زيرا ناگفته هاى بسيارى در خود دارد. در سكوت ميبينيم، ميشنويم ، ميبوييم ، ميچشيم، لمس ميكنيم هر آنچه زيبايي ست ، شگفتى ست ، آفريدنى ست… هيچ آفرينشى جز در سايه عظيم سكوت ممكن نيست سكوت عظيمى در من است و من در سكوتى عظيم .

  • نامزد و فینالیست مسابقه بزرگ بین المللی سی نا 2022 کشور ایتالیا در دوبخش عکس چهره ها و شخصیت های جذاب و عکس خلاقانه با موضوع موسیقی
  • * پذیرش بیش از 200 عکس در مسابقات و چشنواره های عکس بین المللی زیر نظر انجمن عکاسان آمریکا و انجمن عکاسان اروپا درسالهای
  • * پذیرش و انتشار 33 عکس در سایت وان ایکس ، بزرگترین و معتبرترین گالری آنلاین عکس جهانی در کشور سوئد
  • * پذیرش و انتشار بیش از پنجاه عکس درسایت های عکس جهانی کشورهای انگلستان، بلغارستان،روسیه،سوئد،آمریکا و….

نمایش آثار:

  • جزو 25 عکس منتخب مارتین پار در فستیوال بین الملی فتومتریا 2021 کشور یونان برای چاپ و نمایشگاه آثار

زمان برگزاری نمایشگاه در یانینا یونان

International Photometria 2021/ ( 20/09/2021 – 10/10/2021)/ In  Loannina , Greece

  • پذیرش درمسابقه بین المللی عکاسی شهری کشور ایتالیا در بخش خلاقه برای تور نمایشگاهی در ایتالیا

URBAN 2021 Photo Awards ( 01 October – 30 November ) At  HOME – Sapore do Casa ( Trieste – Italy )

  • جزو منتخبین فستیوال بین المللی عکس پنج و نمایش آثار منتخب در گالری آنلاین بلوراینو لندن و همچنین در گالری شیرین تهران

International 5 Photo Award 2021 3D virtual exhibition by Blue Rhino Art Consultancy ( 25 August  – 3 September 2021 ) London

Shirin Art Gallery (7 Mehr – 26 Shahrivar ) In  Tehran ,  Iran

  • جزو منتخبین نمایشگاه سالانه دوربین نت در سال 1400 که به علت شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار شد

( 1 مرداد – 14 مرداد 1400) www.Doorbin.net

  • انتخاب سه عکس در گزینش گالری کاتو وونگ لندن برای نمایش آثار منتخب در سال 2022 (Kato Wong Gallery Exhibition 2022) هنوز زمان مشخصی برای نمایشگاه اعلام نشده

توضیحی مختصر در مورد عکسها :

این نقل قول از مریم احمدی عزیز عینا ثبت شده این همان بخشی است که بعد برتر شخصیت هنری مریم را به نمایش میکشد جایی که محدودیت ها را کنار میگذارد و به هیچ وجه اجازه نمیدهد هنر و یا مسئولت های زندگی شخصی اون خدشه ببیند. این بخش یک زن پیشرو و خلاق را به ما نشان میدهد و بی شک میتواند یک منبع الهام برای زنان کشورمان باشد.

Maryam sadat Ahmadi

مجموعه عکس های من برگرفته از درونیات و ذهنیاتم هست که در قالب عکس به تصویر کشیده شده اند. عکسها در محیط خانه گرفته شده اند و سوژه عکسها  خودم هستم به این صورت که ایده مورد نظرم را طراحی و چیدمان میکنم و بعد خودم در کادر قرار میگیرم و به کمک سه پایه دوربین و ریموت کنترل شاتر عکس را ثبت میکنم. در مواردی هم فضای موردنظرم را به وسیله چوب وچسب و کاغذ و پارچه و … می سازم عکاسی میکنم و بعد ازعکاسی چیدمان و ترکیب عکس ها را انجام میدهم.

Maryam sadat Ahmadi

در واقع درعکسهایم شیوه ای خلاقانه را به کار میبرم که از مرحله ایده تا چیدمان و اجرا و ثبت عکس به هیچ چیز و هیچ کس جز خودم وابسته نیستم که البته قرار گرفتن در جریان این شیوه عکاسی که امروز به سبک کارم تبدیل شده هم داستان جالبی دارد که منشا آن محدودیتها و شرایط دشواری بوده که  بعد ازبه دنیا آمدن پسرم در آن قرار داشتم وایمان به این جمله که یا راهی خواهم داشت، یا راهی خواهم ساخت.

Maryam sadat Ahmadi

و امیدوارم انگیزه ای باشم برای خانم ها تا بتوانند علی رغم تمام مسئولیت های همسر و مادر بودن، دنیای درون خود و استعدادها و توانایی هایشان را رشد دهند و بدانند شاید بسیار سخت است اما نشدنی نیست. و من عامل رشدم را “محدودیت ها و شرایط سختی میدانم که به خاطر مادر شدنم امکان فعالیتم در خارج از خانه را از من سلب کرد” و بعد از گذراندن تقریبا سه سال حال نامتعادل و احساس سرخوردگی به دلیل  دورشدن از کار و فضای هنری مورد علاقه ام تصمیم گرفتم در همین فضای خانه و در کنار پسرم و وظایف مادرانه ام دنیایم را به گونه ای دیگر به تصویر بکشم و این باعث شناخت بیشتری از خلاقیت های نهفته در درونم شد.

Maryam sadat Ahmadi

و این دلیلی شد تا از عکاسی از طبیعت فاصله بگیرم و در سبک دیگری فعالیتم را ادامه بدهم. سپاس ازتوجه و نگاه پراز مهرتون

Maryam sadat Ahmadi

وقتی تصاویر ثبت شده توسط مریم احمدی را مشاهده کردم از هر عکس احساسی خالص از عمیق ترین بخش وجودیم دریافت کردم تصاویر مریم بسیار لطیف است و بیش از اینکه با چشم ارتباط برقرار کند روح را لمس میکند فکر میکنم برای یک هنرمند چیزی از این بالاتر نیست و هدف هم القای حس درونی است، روزمرگی، زنانگی، دنیای مسئولیت ها بندها، بی توجهی تنهایی دنیای تو در تو و دالان به دالان شده خاطرات فراموش شده زخم ها.

Maryam sadat Ahmadi

هر عکس مریم بی شک یک حس عمیق را از وجود انسان بیرون میکشد و شما را وادار میکند آن حس را بار دیگر مرور کنید. میتوان برای هر عکس صفحه ها نوشت تنها چیزی که در نهایت برای بیننده باقی میماند دنیایی است که گم کرده بود و یک مسیر متفاوت و خلاقانه که شکل هنر را خاص تر جلوه میبخشد.

Maryam sadat Ahmadi

instagramwebsite

 

مجید حجتی – ماهو

مجید حجتی متولد سال 1364 است. او کارشناس عکاسی است و در  تهران فعالیت دارد، آغاز فعالیت های هنری وی از سال 1379 بوده است. میتوان گفت تار پود او با هنر عجین شده چرا که از ابتدا هدف خود را مشخص کرده و اولین مدرک تحصیلی او دیپلم هنر از هنرستان هنرهای زیبا اصفهان است.

majidhojatiartist

با توجه به واحد عکاسی که در رشته ی هنر است از همان ابتدا عکاسی را به صورت فردی آغاز کرد و نکته ی جالب توجه این است که رسیدن به این جایگاه به واسطه ی دوره های متعدد عکاسی نبوده و بعد از عشق و علاقه به این حرفه تنها تمرین و ممارست عامل پیشرفت اوست.

majidhojatiartist

شروع عکاسی برای آقای حجتی با دوربین های آنالوگ آماتور بود و بعد از مدتی که احساس آمادگی کردند یک دوربین آنالوگ حرفه ای تهیه کردند. که میتوان گفت این امر کمی ایشان را پیشکسوت میکند هر چند سن زیادی ندارند اما سابقه و نوع شروع عکاسی ایشان لایق پیشکسوتی است. آقای حجتی در رابطه با عکاسی آنالوگ اینطور گفتند که: لذتی که در چاپ، ظهور، ثبوت و در کل روند عکاسی آنالوگ است در عکاسی دیجیتال نیست. البته حدود 15 سال است که به صورت حرفه ای و شغل اصلی با دوربین دیجیتال فعالیت میکنم.

majidhojatiartist

اصلی ترین مشکل از نظر من این است که در جامعه ما به رشته ی عکاسی کم لطفی شده و هنوز به عنوان حرفه ی اصلی شناخته نمیشود و با توجه به اینکه قیمت تجهیزات عکاسی رو به رشد بوده و هست و متاسفانه هنوز عکاسی یک کار خدماتی محسوب میشود.

majidhojatiartist

عکاسی برای عزیزانی که چون من وارد بخش صنعتی نمیشوند و آتلیه دار نیستند و جنبه ی هنری عکاسی را در اولویت قرار میدهند مشکل ساز است. چرا که خرید آثار هنری چون عکس مورد بی لطفی قرار گرفته است. و مردم دید و اعتباری که به هنری چون نقاشی داده میشود به عکاسی نمیدهند و این کمی دردسر ساز است.

majidhojatiartist

از نظر من اگر کسی در ایران به دنبال کسب درآمد از عکاسی است باید به عکاسی آتلیه، عروسی و یا کودک و موارد اینچنینی روی آورد و در نتیجه درآمد خوبی داشته باشد حتی عکاسی صنعتی هم در ایران خیلی ارزشمند نیست و اگر عکاس، عکاسی خبری را در نظر داشته باشد به امید همکاری با خبرگذاری ها باز هم درآمد با زمانی که از عکاس میگیرد، انرژی و تجهیزاتی که میگذارد و خطرات کار همخوانی ندارد.

majidhojatiartist

در هر صورت در شرایط کنونی عکاسی به عنوان شغل اولیه و منبع درآمد اصلی بسیار کار سختی است. و باید به صورت تفرحی و یا شغل دوم سوم به عکاسی نگاه کرد. تنها چیزی که میتواند قدرت ادامه یک عکاس باشد عشق به این هنر است خود من در طی این 15 سال تنها به واسطه ی عشق به این هنر در این راه دوام آورده ام و امیدوارم خیلی زود عکاسی جایگاه اصلی خود را در ایران پیدا کند.

majidhojatiartist

افتخارات

  • عضو انجمن عکاسان ایران
  • عضو انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران
  • عضو انجمن عکاسان میراث فرهنگی ایران

majidhojatiartist

  • برنده جایزه برتر بخش مناظر محیط زیست مسابقه عکس سال آمریکا (poy) 2022

(این جایزه برای من از ۱۰۰ مدال طلای فیاپ ارزشمند تر است)

  • نفر اول بخش حرفه ای دسته لندسکیپ مسابقه جوایز جهانی سونی 2021 (برای دومین سال متوالی، مجموعه “Earth Belongings” در بخش حرفه ای مسابقه جوایز جهانی عکاسی سونی ۲۰۲۲, در دسته (لندسکیپ) در فهرست نهایی قرار گرفت. هرساله در این فستیوال هزاران عکاس، از ۲۰۰ کشور جهان حظور دارند

  • حضور 6 عکس از مجموعه سکوت آباد در نهمین دوره برگذاری نمایشگاه vantage Point Sharjah 9 (VPS9)

هرچند این مجموعه مورد بی مهری قرار گرفت و به #فجر امسال راه پیدا نکرد ولی خوشحالم که جایگاه خود را در #سونی پیدا کرد.

  • برنده نفر سوم در مسابقه بین المللی “عکاسی و ادبیات” اتریش
  • و دریافت بیش از 100 عنوان رتبه و جایزه در جشنواره های ملی و بین المللی عکاسی
  • شرکت در بیش از 90 نمایشگاه گروهی عکس در ایران ، فرانسه ، انگلیس، آمریکا، بلژیک، هنگ کنگ ، آذربایجان، ارمنستان، امارات ، آرژانتین، آلمان،آلبانی و…
    • برگزاری نمایشگاه انفرادی عکس درحیدرآباد هند، فرایبورگ آلمان – ماربورگ آلمان
    • نمایشگاه انفرادی آنلاین – امارات 2021
    • برگزاری 5 نمایشگاه انفرادی عکس در ایران
    • فعالیت های اجرایی در برگزاری نمایشگاه ها وجشنواره های عکاسی
      چاپ دو جلد کتاب شخصی
    • برنده نفر اول در دوازدهمین دوره “جوایز بین المللی عکاسی فوکوس2021”.

آثار آقای حجتی از ان دست از عکس هایی است که چشم را میخکوب میکند و نمیتوان تنها یک مفهوم را از دل تصاویر بیرون کشید. چیزی که در تمام تصاویر مشترک است رعایت اصول عکاسی است قاعده و نظمی چشم گیر که خوب میتواند تاثیر فعالیت 20 ساله ایشان باشد دیده میشود.

majidhojatiartist

هر تصویر داستانی و هر داستان رنگ و حس خاص خود را دارد. و جای بسیاری از این تصاویر را بر دیوارهای خانه و حتی محل کارم خالی دیدم … بعد از شنیدن صحبت های ایشان به این فکر کردم که خود من تا به امروز چند عکس هنری خریداری کردم؟ و در مقابل از چندین عکس هنری در پروژه ها و کارهای مختلف استفاده کردم بدون اینکه هزینه ای پرداخت کنم؟ کمی احسال ظالم بودن و کمی بی فرهنگی نتیجه این پرسش بود واقعا تا کجا این روش اشتباه ادامه پیدا میکند؟

majidhojatiartist

instagramwebsite

علی ذلقدری

علی ذلقدری جوانی پیشرو در عکاسی امروز ماست او با سرعتی عجیب مسیر موفقیت در این هنر بینظیر را طی میکند وقتی به سبک و آثار او نگاه میکنم یک سوال بزرگ برایم پیش می آید: قدم بعدی کجاست از این بالاتر هم داریم؟ نکته جالب توجه در رابطه با آقای ذولقدری این است که عکاسی را به صورت خودآموز آموخته و هیچ دوره ی آکادمیکی در این رابطه نداشته است. رشته ایشان برنامه نویسی بوده و مدت 6 سال است که به صورت شخصی عکاسی میکنند. سبک ایشان عکاسی مینیمالیسم و فاین آرت است.

Ali Zolghadri

علی ذولقدری در رابطه با شروع سبک حرفه ای خود اشاره میکند که: ۶ساله عکاسی میکنم و سه ساله به صورت حرفه ای در سبک مینیمالیسم و فاین آرت فعالیت دارم. من به صورت کاملا خود آموز عکاسی رو یادگرفتم دوره ای نرفتم و تحصیلات عالی عکاسی نداشتم در گذشته همه مدل سبک عکاسی میکردم و به سبک خاصی متمرکز نبودم تا اینکه یکی از دوستان نزدیکم با دیدن یه سری از عکس هایی که به سبک امروزم نزدیک بود راهنماییم کرد و پیشنهاد داد که در سبک مینیمالیسم عکاسی کنم و بعد از اون کلا مسیر زندگی و عکاسیم تغییر کرد و در سبکی که بهتر بودم متمرکز شدم.

Ali Zolghadri

اکثر آثار من در فضای خیابانی و معماری ثبت شده. سعی کردم خلاقیت خودم در دیدن و، ویرایش رو به آثارم اضافه کنم و در همه شرایط عکاسی کنم و خودم رو به چالش بکشم در این دوران عکاسیم بیش از ۳۰ عنوان بین المللی عکاسی از چندین کشور کسب کردم.

Ali Zolghadri

افتخارات:

  • کسب ۱۸مدال بین المللی عکاسیpsa و fiap
  • فینالیست مسابقه معماری Xposure 2021 عمارات

  • فینالیست مسابقه siena creative 2022
  • مقام دوم مسابقه عکاسی مینیمال The motif 2021 کشور آمریکا

  • مقام دوم و سوم در مسابقه بزرگ Wpe ۲۰۲۲ کشور فرانسه

  • کسب سه مقام اولی از مجموعه مسابقات 35awards کشور روسیه

  • کسب ۴مقام اولی در مجموعه مسابقات gurushotsکشور آمریکا

  • مقام سوم در مسابقه بزرگ ND awards کشور انگلستان در دسته عکاسی خیابانی

  • فینالیست مسابقه Chelsea competition 2022 کشور انگلستان و راهیابی به نمایشگاه
  • کسب ۳نشان nomination در مسابقه بزرگ سالانه Fineart کشور انگلستان در دو دسته street و fineart

  • چاپ آثار و مصاحبه با مجله معتر lens magazine اروپا

  • چاپ آثارم در مجله glamour (gvision) کشور ایتالیا

  • چاپ در دو جلد مجله ۲۵۶فرانسه

  • نخستین قرار داد بین المللی با شرکت بریتانیایی Ustudio تولید کننده گیفت کار و سایر محصولات دیگه.

عکس گربه با دریافت پیش پرداخت با قراردادی ۳ساله به صورت گیف کارت چاپ و در سرار جهان به فروش میرسد. مقر اصلی شرکت Ustudio در بریتانیا میباشد و محصولات این شرکت اعم از گیفت کارت و سایر محصولات دیگه در سرار جهان به فروش میرسد.

  • نشان تقدیر در سومین دوره مسابقات جهانی عکاسی مینیمالیسم در بخش مفهومی ۲۰۲۱

  • چاپ و مصاحبه در دو جلد مجله shade of grey فرانسه

  • چاپ در مجله تخصصی bnw minimalism آمریکا

Ali Zolghadri

آقای ذولقدری را میتوان یکی از پایه های اصلی عکاسی مینیمال و سیاه و سفید ایران دانست. قطعا نوع ادیت و قدرت ترکیب بندی عکسا امضای نهایی اوست این نکته را هم عکاسان خارجی و هم عکاسان ایرانی متذکر شده اند و جالب اینجاست حتی اگر منتقد نباشید و حرفه ای عکاسی نکنید و یا به اصلاح چشم عکاس هم نداشته باشید اگر یک بار آثار ایشان را ببینید وجه تمایز آن ها را درک میکنید و احتمالا هر جا عکس های اقای ذولقدری را ببینید میشناسید. تمام آثار ایشان بدون استثنا دارای یک قدرت جاذبه بالاست تصاویر وزن دارند و بار معنایی عمیقی را با خود حمل میکنند. اینطور حس میشود که تمام بار موجود در فضایی که ثبت شده همراه عکس است. شاید دلیل این امر رشته ی تحصیلی اوست. شاید به نظر بی ربط باشد اما چیزی که در وجود تمام برنامه نویس ها مشترک است نگاه لایه به لایه به تمام قسمت های یک پروژه است یک برنامه نویس کوچکترین نکته را فراموش نمیکند و این امر در تمام تصاویر ذولقدری دیده میشود دورترین لایه در پس زمینه با بخش میانی و نزدیک ترین نقطه در پیش زمینه هماهنگ است.

Ali Zolghadri

instagramwebsite

زهره فاطمی

زهره فاطمی در سال 1365 در شهر بهبهان متولد شده است. رشته تحصیلی او زبان و ادبیات فارسی است که تا مقطع کارشناسی ادامه داده است. آثار ادبیات را میتوان در تصاویر او دید، اگر تصاویر او را بخواهیم شبیه به شعر ببینیم بی شک حس شعرهای فروغ فرخزاد را تداعی میکند. نوعی درد، نوعی عشق و نوعی خستگی از جنس زنانه را میتوان در اکثر آثار او لمس کرد.

زهره فاطمی

زهره فاطمی در رابطه با سبک و آثار خود چنین میگوید که: آثار من شامل عکس هایی در ژانر فاین آرت و مفهومی است و به صورت سلف پرتره با سبک هنرهای زیبا ثبت میشود. البته زمانی که دوربین خریدم با عکاسی عروس شروع کردم اما طی دو سالی که عکاسی عروس انجام میدادم هیچ چیز در این سبک من را راضی نمیکرد و علاقه ای به این سبک نداشتم اما حدود 7 ماه است که به صورت شخصی ژانر مفهومی را انجام میدهم. درست از لحظه ای که دوربین برای من تبدیل به یک ابزار هنری شد چیزی در درون من شکوفا شد و اونچه که مد نظرم بود و در پس ذهنم داشتم به کمک دوربین به تصویر کشیدم و در طی این 7 ماه خودم بیش از هر کسی از سبک کارم لذت بردم.

زهره فاطمی

در تمامی آثار دوربین را روی سه پایه قرار میدهم و خودم به عنوان مدل در چیدمان عکس حاظر میشوم. تمامی ایده های موجود در عکس ها را خودم داده ام از ایده پردازی تا ترکیب بندی و چیدمان و اجرا و در نهایت پردازش را خودم انجام میدهم.

زهره فاطمی

وقتی عکس ها را به اشتراک میگذارم منتظر طرح سوال و پاسخ از طرف بیننده هستم به نوعی ایجاد دغدغه و کنکاشت عکس ها از طرف مخاطبین برای من مهم است. و اصولا تمایل به توضیح همه چیز ندارم دوست دارم مخاطب در جدال با مفهوم آثار به نتیجه برسد.

زهره فاطمی

تمامی پروژه های من در رابطه با زنان و امور مربوط به ایشان میباشد. چرا که من دغدغه فکری زنان سرزمینم را حس میکنم و با آنها احساس همدردی دارم و تمام آثارم حرف هایی است که هر زنی در دل دارد و نمیتواند به زبان بیاورد.

زهره فاطمی

من به عنوان یک زن در کشوری اسلامی با محدودیت های مذهبی و دینی و فرهنگی عموما سنت گرا زندگی میکنم و با توجه به این زیست بوم دغدغه و مشکلات زنان کشورم را به تصویر میکشم. امید دارم زنان احساس پنهان خود را در آثارم پیدا کنند.

زهره فاطمی

برخی تصاویرم را در طبیعت ثبت میکنم چرا که طبیعت به من کمک میکند آنچه را به دنبال آن هستم تصور کنم. من تکرار در آثارم را دوست دارم و طبیعت با تکرار چرخه اش الهام بخش و ائینه ای است که درون خود را در آن میبینم.

زهره فاطمی

سعی میکنم با ایجاد محیطی سورئال( انتزاعی ) که بر احساس من منعکس میشود قانون و محدودیت را زیر پا بگذارم. برای تولید آثارم منبع درآمدی ندارم و با بررسی بیشتر راجع به ایده هایم شروع به کار و ثبت نهایی میکنم.

زهره فاطمی

افتخارات:

زهره فاطمی علارقم اسرار دوستان و علاقه مندان به آثارش تمایلی به شرکت در مسابقات ندارد و تنها یک بار در جشنواره خیام شرکت کرده و البته پذیرفته شده است.

متاسفانه مسابقات و جشنواره های داخلی عکس های او را ضد مذهب میدانند که بسیار کم لطفی است این میتواند بزرگترین دلیل عقب نشینی ایشان برای ورود به میدان های مختلف مسابقه باشد.

زهره فاطمی

امیدواریم به زودی نام ایشان را در بزرگترین مسابقات عکاسی جهان ببینیم. چرا که بعد از گذشت 7 ماه تصاویر به چنان پختگی رسیدند که سیر صعودی پیشرفت عکاسی خانم فاطمی میتواند از ایشان یک هنرمند بین المللی بی کم و کاست بسازد. ذهن خلاق و با دغدغه های ارزشمند، نگاه هنرمندانه و حرفه ای بودن ایشان از هر عکسی که ثبت میکنند یک گنجینه ی ارزشمند ساخته.

instagram

سارا گلی

Sara Goli

سارا گلی در آبان ماه سال ۱۳۶۸ به دنیا آمد، شاید بشه گفت بین رزومه هایی که دیدم نوپا ترین عکاس موفق که به صورت حرفه ای فعالیت دارند خانم گلی باشند ایشان از سال ۱۴۰۰ عکاسی را بصورت حرفه ای شروع کردند و در مدت کوتاهی تقریبا سه ماه موفق شدند پا به عرصه ی جهانی بگذارند. میتوان گفت ما در حال حاظر با یک پدیده عرصه هنر عکاسی روبه رو هستیم و در چند سال آینده یک استاد تمام کمال خواهیم داشت چه لذتی بیشتر از این که هنرمندان جوان ما به موفقیت و هنر معنایی تازه بخشیدند. سبک اصلی سارا گلی مینیمال و فاین آرت است.

Sara Goli

سارا صحبت های خود را در رابطه با سبک و هنرش با این جمله شروع میکند: سبک مینیمال و فاین آرت نقطه ی مقابل ِ عکاسی مستند و سنتی در ایران است.

Sara Goli

این ژانر نیاز به آگاهی ، درک ِ محیط اطرف ، تقویت دید و توجه به جزییات دارد که بدلیل عکاسی در فضای شهری و ازدحام شهری مورد توجه بینندگان قرار می گیرد. علاقه ی من به دیدن جزییات سبب شد که بدون مقدمه و حتی مطالعه ای در این زمینه با دوربین شروع به عکاسی کنم.

Sara Goli

بعد از گذشت مدتی، در کنار مطالعه و یادگیری بصورت خود آموز ،تصمیم گرفتم در سطح جهانی خود را محک بزنم و به رقابت بپردازم که موفقیت های زیادی کسب کردم :

Sara Goli

  • دارای ۱۰ مدال جهانی در مسابقات FIAP و PSA
  • نفر دوم در بخش معماری در مسابقات عکاسی Xposure 2021

  • یکی از برندگان مسابقه ی سالانه ی Siena awards 2022 در بخش معماری
  • فینالیست مسابقه ی HASSELBLAD در بخش شهری
  • قرار گرفتن در لیست عکاسان ِ پورتفلیو مسابقه ی SONY 2021 و پوشش خبری این مسابقه در سطح جهان
  • فینالیست ِ بخش ِ عکس های تغییر یافته در نوزدهمین مجله SMITHSONIA
  • چاپ ۶ اثر در کتاب سال کشور پرتغال ۲۰۲۱
  • چاپ عکس و مصاحبه در مجله ی STREET شماره ی ۳۸ آلمان
  • مصاحبه ی اختصاصی در مجله ی فاین آرت ِ Shades of grey فرانسه

  • چاپ اولین مقاله ی من در ارتباط با آثارم در مجله ی Articulate دانمارک شماره ۳۱
  • برنده ی جایزه ۲۰۰۰ دلاری مسابقه ی بتن انگلستان ۲۰۲۱
  • نفر سوم بخش ِ معماری در مسابقه ی بزرگ و سالانه ی Fine art photography

  • کسب مقام سوم در مسابقه ی monochrome در بخش خیابانی

سارا گلی به معنای واقعی ای یک پدیده است از کنار عکس های او نمیشود به راحتی گذشت نمیتوان حس تصاویرش را نادیده گرفت و در نهایت نمیتوان بدون تحصین از کنار آنها گذشت.

Sara Goli

اگر عکاسی برای شما تبدیل به یک دغدغه چالش و در نهایت عشق شده و در این راه آرزوهای بزرگ دارید سارا گلی میتواند یکی از بهترین الگوهای شما برای رسیدن به هدفتان باشد.

Sara Goli

instagramwebsite

مهدی محبی پور

مهدی محبی پور متولد۱۳۶۱ از دیار سرسبز مازندران ساری است . مدت ۸ سال است که وارد عکاسی حرفه ای شده و با چند خبرگزاری شروع به کار کرده است او در حال حاظر با خبرگزاری میزان همکاری میکند. مهدی محبی پور خود را چنین توصیف میکند:

Mehdi Mohebi Pour

بیشتر فعالیت من تهیه مستند و عکاسی از طبیعت و محیط زیست است. عاشق پرندگان هستم و بیشتر زمان عکاسیم در پاییز و زمستان در تالاب ها و به خصوص میانکاله سپری می شود …

Mehdi Mohebi Pour

فکر میکنم یکی از نکات مهم در موفقیت هر شخص این است که راهی را انتخاب کند که به آن علاقه مند است. من عاشق طبیعت هستم عاشق تالاب و محیط زیست و جانوران رفتن به طبیعت و گوش دادن به صدای اون برای من یعنی زندگی ما هنرمندان زیادی داریم اما مشکلی که دارند نداشتن خودباوری و پایین بودن اعتماد به نفس است در عکاسی برای موفقیت فاکتورهای زیادی نیازه زمان، مکان، صبر،حوصله، ادیت مناسب و حتی گاهی شانس هم خیلی اهمیت دارد اما با تلاش زیاد اون و میشه به وجود آورد.

Mehdi Mohebi Pour

من چهار سال در تالاب روزهای خوب و بد زیادی رو سپری کردم و همچنان عکاسی میکنم از زندگی پرندگان تا مرگ از آتش سوزی ها تا شکار غیر مجاز خیلی از صبح ها که همکارانم در حال استراحت بودند ۳صبح حرکت کردم تا طلوع تالاب را عکاسی کنم برای یک فریم عکاسی از شکارچیان مدت چند ماه همه روزه۲۰۰ کیلومتر راه رفتم تا یک عکس ثبت کنم پشیمون نیستم و به راهم پرقدرت ادامه میدهم عکاسی یک شغل نیست یک سبک و روش زندگی است.

Mehdi Mohebi Pour

راستش از مستند اجتماعی خوشم نمی آید چون سراسر درد است و رنج اما عکاسی طبیعت و حیات وحش را دوست دارم چون حس خوبی به من میدهد و حالم را بهتر میکنه در آخر مجدد تشکر میکنم و به علاقه مندان به عکاسی یه چیز و میگم اینکه راهی را بروند کاری را بکنند که حس بهتری به ایشان میدهد.

Mehdi Mohebi Pour

افتخارات

  • مسابقه عکس استامبول۲۰۲۲ در بخش طبیعت و محیط زیست

  • جزو برگزیدگان جشنواره سونی ۲۰۲۲ در بخش حرفه ای

  • نفر دوم جشنواره آب ایتالیا۲۰۲۱

  • تقدیر شده در جشنواره فجر ۱۴۰۰ در بخش عکاسی

  • نفر سوم در جشنواره مستند سیما۱۴۰۰
  • نفر اول جشنواره کارا
  • نفر برگزیده جشنواره ada2021
  • عکاس برگزیده جشنواره brusk در بخش حرفه ای و موبایلی

  • برنده دو دوره مسابقه ملی تالاب و کویر میقان
  • برنده جشنواره مطبوعات سه استان شمالی۱۴۰۰
  • نفر اول جشنواره بهار نارنج۱۴۰۰

  • فینالیست جشنواره siena ایتالیا در بخش عکاسی هوایی
  • نفر اول جشنواره فلامینگو
  • در جدیدترین رقابتی که برنده شده است رقابت جهانی ۳۵ آواردز ۲۰۲۱ بوده و در بخش رپورتاژ دوم شده است و ۳ عکس در ۱۰۰عکس برتر سال جهان از نگاه این سایت را به خود اختصاص داده است

  • در جشنواره دوربین.نت هم در یک بخش اول و در بخش دیگر سوم شده است
صحبت های آقای مهدی محبی پور در رابطه با عشق به عکاسی از طبیعت و حیوانات بسیار دلنشین و پر از انگیزه بود من با مطالعه هر بخش از نظراتشان و تماشای عکس های بینظیری که از طبیعت دارند راهی جز تحصین پیدا نکردم.

Mehdi Mohebi Pour

این حجم از موفقیت و عملکرد مثبت در طول 8 سال بسیار جذاب و انرژی بخش است. میتوان حتی با یک نگاهی اجمالی به رزومه ایشان به این نتیجه رسید که تنها درست قدم برداشتن در راه و داشتن روحیه شکست ناپذیر بودن است که به موفقیت ختم میشود.

Mehdi Mohebi Pour

در تصاویر ایشان نوعی احساس بکر و دست نخورده یافت میشود. دقیقا مثل زمانی که وارد یک منطقه بکر در طبیعت میشوید، و احساس میکنید حتی نوع نفس کشیدنتان تغییر میکند.

Mehdi Mohebi Pour

در جایی از صحبت هایشان دلیل اجتناب از مستند اجتماعی را درد و رنج دیدند، و درد آور این است که در برخی از عکس ها چنان غم و غریبی طبیعت را تا مغز و استخوانتان حس میکنید که راهی جز آه و حسرت نمی ماند طبیعتی که چنان مورد ظلم انسان ها واقع شده که میتوان آثار غم و خستگی را در جای جای آن دید.

Mehdi Mohebi Pour

آقای محبی در ادامه ی صحبت هایشان به نکاتی اشاره کردند که بسیار قابل تامل است. بی شک برای رسیدن به این افتخارات که در نهایت باعث سربلندی کشورمان است زمان و هزینه های زیادی صرف شده با توجه به بالا بودن قیمت تجهیزات عکاسی، نداشتن درآمد قابل قبول برای اکثریت عکاس ها و همچنین نداشتن بیمه میتواند برای این صنعت مشکل ساز باشد.

Mehdi Mohebi Pour

و بخش وحشتناک ماجرا اینجاست که همچنان در کشور ما قانون کپی رایت جایگاهی ندارد و گاها مجلات نامی کشور هم این اصل را زیر پا میگذارند و از تصاویر عکاسان استفاده میکنند بدون درج نام این کار در اصل با دزدی فرقی نمیکند.

Mehdi Mohebi Pour

Mehdi Mohebi Pour

آقای محبی یک خاطره از فینالیست جشنواره siena ایتالیا در بخش عکاسی هوایی تعریف کردند در زمان عکاسی دو دستگاه هلی شات را از دست داده اند و میتوان با توجه به قیمت های این دستگاه حدس زد چه ضرری به یک عکاسی که هیچ پشتوانه ای ندارد وارد میشود. تنها همان عشقی که در ابتدا به آن اشاره شد میتواند چنین انگیزه ای به یک هنرمند بدهد که آینده تالاب ها و طبیعت کشورش از آینده مجهول خودش در این راه ارزشمندتر است! نباید ایستاد و به چنین جوانانی ادای احترام کرد؟

Mehdi Mohebi Pour

instagram

سخن پایانی

باید صادق بود تنها با تجهیزات و ژست عکاسی داشتن و آموزش عکاسی نمیتوان عکاس شد. برای موفقیت کفش های آهنی به پا کنید شاید کلید موفقیت پشت کوه قاف باشد. شاید محدودیت های امروز راه جدیدی را پیش روی شما باز کند سبکی متفاوت دغدغه ای وسوسه انگیز. نمیشود نشست و بدون فکر، بدون هدف، بدون زحمت با فشار دکمه شاتر شکایت از عدم پیشرفت کرد. هیچ یک از عزیزانی که در این مقاله حضور داشتند اتفاقی و با شانس وارد این هنر نشدند حتی عزیزانی که مدت زمان کمتری در این عرصه فعالیت دارند هم شروع قوی داشتند که قطعا در پشت این شروع قوی تلاش و اراده ای قوی است. هیچکدام از عزیزانی که نام بردیم از تجهیزات و دوربین های گران قیمت شروع نکرده اند پس تمام چیزی که احتیاج دارید عشق، اراده و البته استعداد است.
نکته ی بعدی که باید مورد توجه قرار بگیرد نبود جایگاه مناسب برای این هنر است بیایید از خودمان شروع کنیم برای ارزش نهادن به هنر عکاسی، با کپی نکردن آثار دیگر هنرمندان، با رایگان استفاده نکردن از آثار، با تمرین و ممارست داشتن و ثبت تصاویر حرفه ای در جهت بالا بردن سطح این هنر در کشورمان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *