دوربین کامپکت
- سنسور 16 مگاپیکسلی 1/2.3 اینچی BSI CMOS
- لنز زوم اپتیکال 83 برابر نیکور
- 24-2000 میلی متر (معادل 35 میلی متر)
- ویدئو UHD 4K30 و Full HD 60p
- کاهش لرزش نوری با تشخیص دوگانه
- منظره یاب الکترونیکی OLED 2.36 متری
- مانیتور LCD 3.2 اینچی با زاویه متغیر 921 کیلو نقطه
- ISO 100-6400، عکسبرداری 7 فریم در ثانیه
- وای فای داخلی و بلوتوث
- دارای سنسور 1 اینچی 20.1 مگاپیکسلی Exmor RS BSI CMOS
- دارای لنز ZEISS 24-70mm-Equiv f/1.8-2.8
- ظبط ویدیوی UHD 4K30p با گاما HLG و S-Log3/2
- دارای صفحه نمایش لمسی 3.0 اینچی جانبی
- ردیابی عالی سوژه و دارای فوکوس خودکار چشم
- الویت فوکوس اول با سوژه و بعد پس زمینه
- پردازشگر تصویر BIONZ X & Front-End LSI
- دارای میکروفون 3 کپسولی جهت دار و جک میکروفون
- دارای فیلتر ND داخلی
- سنسور CMOS 12.1 مگاپیکسلی
- زوم اپتیکال معادل 100-400 میلی متر
- زوم قابل تعویض با یک لمس
- فیلمبرداری Full HD 1080p با سرعت 30 فریم در ثانیه
- تثبیت کننده اپتیکال تصویر
- منظره یاب الکترونیکی 2.36 متری
- اتصال وای فای و بلوتوث
- زوم دیجیتال 2 برابر، معادل 800 میلی متر
- باتری داخلی و شارژ USB Type-C
- دارای کارت حافظه microSDHC
- فیلم فوری INSTAX MINI
- لنز 60 میلی متری FUJINON با آینه سلفی
- نوردهی خودکار و فلاش خودکار
- حالت اختصاصی عکاسی سلفی/کلوزآپ
- منظره یاب نوری با نقطه هدف
- دو عدد باتری قلمی
- زوم 50 برابر و بیشتر
- فیلمبرداری با رزولوشن 4K
- دقت حسگر 20 مگاپیکسلی و بیشتر
- سازگار با فیلم های Instax Mini
- چاپ عکس هایی در اندازه کارت اعتباری
- لنز FUJINON 60 میلی متری با f/12.7
- منظره یاب اپتیکال
- آینه سلفی بر روی لنز
- فلاش داخلی و حالت نوردهی خودکار
- تنظیم دستی روشنایی
- حالت Hi-Key خلاقانه
- شامل لنز ماکرو متصل شونده
- سنسور BSI CMOS 1/2.3 اینچی 16 مگاپیکسلی
- لنز NIKKOR ED با محدوده دیافراگم f/3.0-6.5
- صفحه نمایش 3 اینچی با دقت 921000 نقطه
- ضبط ویدئوی Full HD با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- اتصال بلوتوث، Wi-Fi و NFC
- عکاسی پیاپی با سرعت 7.4 فریم بر ثانیه
- سنسور با رزولوشن 18 مگاپیکسل
- دارای دو صفحه نمایش
- مقاوم در برابر شوک و ضربه
- ضد اب
- سنسور CCD 20.1 مگاپیکسلی
- صفحه نمایش 2.7 اینچی 230000 نقطه ای
- بزرگنمایی اپتیکال 5 برابر و دیجیتال 10 برابر
- ضبط ویدئوی HD
- لنز با فاصله کانونی 26-130 میلی متر
- لرزشگیر تصویر اپتیکال SteadyShot
- مجهز به تکنولوژی تشخیص لبخند
- نقره ای
- سنسور 20.2 مگاپیکسلی CMOS
- پردازنده DIGIC +4
- لنز 450-25 میلمیتری با بزرگنمایی 18 برابر
- فیلم برداری FULL HD با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- صفحه نمایش 3 اینچ با دقت 922,000 نقطه
- اتصال Wi-Fi و NFC
- لرزشگیر تصویر Intelligent IS
- ایزوی 3200 و سرعت عکسبرداری 7.2 فریم بر ثانیه
- سنسور 16.1 مگاپیکس CMOS
- پردازنده DIGIC 6
- لنز 1365-21 میلمیتری با بزرگنمایی 65 برابر
- فیلم برداری FULL HD با سرعت 60 فریم بر ثانیه
- صفحه نمایش 3 اینچی چرخان با دقت 922000 نقطه
- قابلیت اتصال به Wi-Fi و NFC
خرید دوربین کامپکت (Point-and-Shoot)
در مورد دوربینهای کامپکت و مشخصات آن بیشتر بدانیم
دوربین پوینت اند شوت که با نام دوربین کامپکت نیز شناخته میشود و گاهی به صورت اختصاری به شکل P&S نوشته میشود، این دوربین ها که برای انجام کارهای ساده طراحی شده اند، در بین دوربین عکاسی ها اغلب دوربین های کامپکت برای فوکوسکردن از حالت فوکوس خودکار استفاده میشود و همچنین برای تنظیم شرایط محیط از تنظیمات خودکار استفاده میشود، این دوربینها دارای فلش نیز هستند.
اگر از دوربین گوشی هوشمند خود راضی نیستید بهترین گزینه برای شما خرید دوربین کامپکت است. این دوربین برای افرادی که حرفهای نیستند و در زمینه عکاسی تجربه خاصی ندارند بسیار مناسب است و میتوانند در مراسمهایی مثل مهمانیها، مسافرتها، دید و بازدیدها و دیگر رخدادها تصاویری با کیفیت ثبتکنند.
در سال 2010 و پس از انتشار گوشیهای هوشمند با دوربین خیلی خوب میزان فروش دوربینهای پوینت اند شوت با کاهش روبرو شد. برای حل این مشکل، سازندگان دوربینهای کامپکت تلاشکردند تا دوربینهایی با کیفیت بیشتر و در طرح و رنگهای مختلفی را به بازار عرضهکنند.
اغلب دوربینهای کامپکت سوپر زوم توانایی زوم بین 30 تا 60 برابری دارند و حتی برخی از آنها توانایی زوم بیشتر را هم دارند و وزن بسیاری از آنها به زیر 300گرم میرسد که بسیار کمتر از دوربینهای DSLR و دوربینهای Bridge است.
اغلب دوربینهای کامپکت از سنسورهای تصویر 1/2.3 اینچی استفاده میکنند اما از سال 2008 چندین نسخه از دوربینهای کامپکت با لنز غیر قابل تعویض عرضه شده که از سنسور لنز بزرگتر مثل APS-C مثل دوربینهای سری فوجی فیلم X100 استفاده میکنند. برخی دیگر از این دوربینها مثل سری دوربینهای سونی سایبر-شات DSC-RX1 از فرمت فول فریم استفاده میکنند.
در اغلب این دوربینها تمامی شرایط به صورت خودکار تنظیم میشوند، اما نمونههایی هم به بازار عرضه شدهاند که به مخاطب اجازه میدهد تا برخی از ویژگیهای دلخواه خود را تنظیم کند.
مقایسه با SLR
دوربینهای کامپکت با دوربین عکاسی حرفه ای DSLR در چند زمینه متفاوت هستند: دوربینهای پوینت اند شوت و بسیاری از دوربینهای دیجیتال دیگر از ویو فایندر استفاده میکنند. تصویری که عکاس ثبت میکند مشابه با تصویری که در لنز دوربین میبیند، نیست. به علاوه، تصویر در ویوفایندر از یک لنز مجزا عبور میکند. از طرف دیگر، SLRها تنها یک لنز دارند و یک آینه تصویر را از لنز به ویوفایندر تبدیل میکند؛ هنگامی که عکس گرفته شد این دوربین عقب میرود تا عکس روی فیلم یا سنسور ثبت شود. با این مکانیزم، نمیتوانید پیش نمایشی از تصویر را روی صفحه LCD اغلب دوربینهای دیجیتال SLR مشاهده کنید. برخی از سازندگان این دوربین برای حل این مشکل، این تصویر را به دو قسمت تبدیل میکنند.
یکی از تصاویر به ویو فایندر میرود و دیگری هم به یک سنسور تصویر رزولوشن پایین میرود تا بتوانید پیش نمایشی از آن را روی سنسور LCD مشاهدهکنید.
دوربینهای دیجیتال یکی از مزایای دوربین SLR را استفاده میکنند؛ و آن هم این است که صفحه نمایش تصویر وارد ویو فایندر نمیشود بلکه وارد لنز میشود. دوربینهای بدون آینه با قابلیت تعویض لنز (MILC) دارای آینه نیستند اما بسیاری از ویژگیهای دوربین DSLR را دارند. بسیاری از دوربینهای دیجیتال پوینت اند شوت از سال 2010 ویو فایندر را حذف کردهاند و فقط از اسکرین استفاده میکنند.
در دوربینهای SLR بسیار مهم است که تصویر درون ویو فایندر همان تصویر ثبت شده توسط فیلم یا سنسور باشد تا عکاس بتواند اثر فیلترهای اعمالی را مشاهده کند. اما در دوربینهای پوینت اند شوت چنین مسئلهای اصلا وجود ندارد.
در برخی دوربینهای کوچک از جمله دوربینهای دیجیتال گاهی اوقات به خاطر فاصله کم بین لنز و فلش، زاویه انعکاس نور به لنز کاهش مییابد. به همین دلیل با retroreflection میتوانید تصاویر با مفیدتری ثبتکنید.
انواع دوربین کامپکت
پایین ردهترین دوربینهای پوینت اند شوت مشابه دوربینهایی یکبار مصرف هستند اما باید بدانید که مجددا هم میتوانید از آنها استفادهکنید. این دوربینها دارای لنز خودکار هستند، آپرتورهای مناسبی هم دارند. ممکن است نورسنج داشته باشند و ممکن است هم نورسنج نداشته باشند. اغلب آنها دارای یک اهرم مخصوص فیلمبرداری هستند و همچنین دارای یک کرنک برای آنلودکردن فیلم هستند. با توجه به فیکسبودن آپرچر، مدلهایی که فلش دارند نمیتوانند روی حالت فلش کنترل خاصی داشته باشند. به همین دلیل برای گرفتن تصاویر با استفاده از فلش، باید فاصله خود را از سوژه مورد نظر کم و کمتر کنید.
در مدلهای پیشرفته از فوکوس خودکار و آپرچر قابل تغییر استفاده میشود. همه آنها از نورسنج استفاده میکنند. برای داشتن یک فیلم خوب همه آنها از یک موتور الکتریکی استفاده میکنند. این دوربینها بسیار بیشتر از دوربینهای رده پایین کاربرد دارند. این دوربینها دارای لنزهای زومی هستند، سیستم فوکوس خودکار بهتری دارند، برخی از ویژگیهای محیط را میتوانید تنظیمکنید، آپرچر بزرگتری دارند و لنزهای بهتری دارند. در برخی از آنها از پیش فلش استفاده میشود تا از قرمز شدن چشم افراد در هنگام گرفتن عکس با فلش، جلوگیری شود.
دوربینهای کامپکت سوپر زوم میتوانند تا 30 برابر بزرگنمایی انجام دهند که البته بسیار کمتر از دوربینهای bridge است اما از دوربینهای سنگین dslr بسیار بیشتر است.
کاهش فروش دوربینهای کامپکت
در نوامبر 2011 میزان تصاویر ثبتشده توسط دوربینهای پوینت اند شوت 44 درصدبود درحالیکه در سال 2010 این میزان حدود 52 درصد بود و دوربینهای گوشی که در سال 2010 تنها 17درصد از تصاویر را ثبت کرده بودند توانستند آمار خود را در سال 2011 تا 27درصد افزایشدهند. نرخ فروش کلی دوربینهای دیجیتال به صورت سالانه 17درصد کاهش یافته است اما در مورد دوربینهایی که قابلیت زوم بیشتر از 10برابری داشتهاند میزان فروش سالانه 16 درصد رشد داشته است (در انتهای سال 2012).
در سال 2013 دوربینهای پوینت اند شوت با کاهش نرخ فروش 40 درصدی روبرو شدند که دلیل اصلی آن قیمت بالای دوربین بود. فوجی فیلم و المپیوس تولید دوربینهای رده پایین را متوقف کردند و تمام تلاش خود را معطوف تولید دوربینهای پوینت اند شوت رده بالا و با قیمت بالا کردند.
میزان فروش این دوربینها در سال 2016 به 12میلیون رسید که تنها یک دهم میزان فروش این دوربین در سال 2008 بود.
انواع فیلم
ساخت این نوع از دوربینهای پوینت اند شوت در اواخر دهه 80 میلادی و با استفاده از فیلمهای 35 میلیمتری آغاز شد. در دهه 80 میلادی استفاده از نوار 35 میلیمتری چندان حرفهای محسوب نمیشد. زیرا در همان زمان فرمتهای بهتری هم در دسترس بوده است. چیزی که باعث برجستهشدن این فیلمهای 35 میلیمتری شد ویژگی بارگذاری خودکار فیلم و ویژگی ریوایند این فیلمها بود. در دهه 90 میلادی سیستم عکس پیشرفته از محبوبیت زیادی برخوردار بود. در دهه 70 میلادی هم 126 film از محبوبیت زیادی برخوردار بود.
پیچیدگی نام پوینت اند شوت و دوربین
عبارت پوینت اند شوت و دوربین کامپکت در نقاط مختلف جهان به شکلهای مختلفی به کار میرود. در بریتانیا دوربین پوینت اند شوت به معنای یک دوربین خودکار است (بدون در نظر گرفتن اندازه یا شکل دوربین). از طرف دیگر بدون در نظر گرفتن تواناییهای خودکار، دوربین کامپکت به یک دوربین با اندازه کوچک نگاه میشود. از این رو برخی از دوربینهای DSLR میتوانند مدلهای پوینت اند شوت داشته باشند و برخی از دوربینهای کامپکت ممکن است به عنوان دوربین پوینت اند شوت تلقی نشوند.
در ایالات متحده از عبارت پوینت اند شوت برای یک دوربین کوچک یا کامپکت به کار برده میشود و تواناییهای خودکار آن در نظر گرفته نمیشود.
از سال 2012 عبارت دوربین با سیستم کامپکت نیز سر زبانها افتاده است اما باید بدانید منظور دوربینی با لنز قابل تعویض و بدون آینه است که در اندازههای مختلفی وجود دارد و اندازه آن از دوربینهای کامپکت DSLR کوچکتر است و دارای تواناییهایی مشابه و در برخی موارد بهتر از دوربینهای DSLR است.
ویژگی یکسان دوربین های کامپکت:
- اندازه کوچک
- وزن سبک
- استفاده آسان
- تنظیمات تمام خودکار
- سریع و کم صدا
- لنز ثابت و فلاش داخلی
- قیمت پایین